Actie Vakantietas

Zomervakantie. Voor veel kinderen is dat groot feest: even niet naar school, leuke dingen doen en kamperen op een zonnige bestemming. Voor meer dan 400.000 kinderen in Nederland is de zomervakantie echter helemaal niet leuk: zij groeien op in een gezin waar geen geld is om op vakantie te gaan of een dagtripje te maken naar bijvoorbeeld de dierentuin.

Daarom organiseren verschillende kerken in de gemeente Staphorst ook dit jaar de ‘Actie Vakantietas’ speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd die komende zomer niet op vakantie kunnen gaan.

In de tassen zitten leuke (zomer)cadeautjes voor mooi én slecht weer, maar ook een vrijkaartje voor het zwembad, een bon voor patat en snack of ijs in te leveren bij de plaatselijke ondernemers.

Via de netwerken van de betrokken diaconieën zullen de kinderen rond de zomervakantie hún tasje ontvangen. Kent u kinderen in de gemeente Staphorst die in aanmerking komen voor een vakantietas geef ze op via: actievakantietas@gmail.com (voor- en achternaam, geslacht, leeftijd en adres). Help mee en bezorg ook deze kinderen een extraatje komende zomer!

De verwachting is dat de inhoud per tas ongeveer € 25,00 zal gaan bedragen.

U kunt uw bijdrage voor 30 juni 2024 doen door onderstaande QR code te scannen óf klik op deze link.

U kunt ook een bedrag overmaken aan de diaconie van GKSR de Bron NL12RABO 0356 5450 67 t.n.v. Geref. Diaconie Staphorst-Rouveen o.v.v. vakantietas 2024. We hopen op steun voor deze actie en zijn blij met alle giften.

Terug