Paaswake

Indrukwekkend, confronterend, het ultieme Stille zaterdag moment.

In de paaswake gaan we samen op weg om de ontmoeting aan te gaan met onze Plaatsvervanger.
Het is een mooie afsluiting van de stille week en de overgang naar Paaszondag.
Geen Paasmorgen zonder stille zaterdag. Beleef het mee!

Zaterdagavond 20 april in De Bron.
Aanvang 19:30 uur.
Duur: circa 45 minuten

Thema: Waarom zou je een plaatsvervanger nodig hebben als je het zelf wel kunt?!
De toegang is gratis.

Door wie: Henk Locht
Ik zou er alles voor over hebben……

Als ik de vraag zou stellen of jij je een situatie kan herinneren waarin je deze titel zou uitspreken, weet ik zeker dat er ingrijpende, verdrietige en heftige verhalen verteld zouden worden.
Misschien zit je er nu wel midden in of er dicht tegen aan. Je zou er alles voor over hebben om….. (en vul je eigen verhaal maar in).
Ik ga niet speculeren over jouw verhalen. Ik denk alleen aan mijn eigen situaties waar dat voor mij van toepassing was. Soms ging dat om verlies van dierbaren, andere keren ging het om mijn eigen gemaakte fouten die ik niet meer terug kon draaien. De voor mij meest pijnlijke momenten waren die momenten waarbij mijn kinderen betrokken waren. “Oh, ik zou er alles voor over hebben als ik maar een deel van hun pijn of situatie op me zou kunnen nemen….”
Maar dat ging niet en dat gaat nog steeds niet.
Ik werd hierdoor getroffen in de aanloop naar Pasen. Het was alsof het woord “plaatsvervanger”, want daar hebben we het dan over, in alle stukjes die ik las “oplichtte”.
Misschien heb jij dat ook wel dat je geraakt wordt door iets wat dan blijft hangen in je hoofd. Je kunt geen stukje in je Bijbel lezen, geen lied zingen of geen preek horen, het komt overal naar voren.
Wellicht heeft het ook te maken met de 40 dagen tijd waarin we de focus weer richten op het Paasevangelie. Het inspireerde mij om het als thema te kiezen voor de Eigentijdse Paaswake.
“Oh, ik zou er alles voor over hebben als ik…..” Stel nu dat iemand mij die vraag stelde: “Ik heb er alles voor over om jouw situatie op me te nemen!”
Zou ik dat dan doen? Zou ik dat ├╝berhaupt kunnen?
 width=

Gegevens

Tijd
Datum