Seniorenmiddag

Op dinsdag 13 november is er weer een seniorenmiddag in ons kerkgebouw ‘de Bron’ in Staphorst. De middag begint om 14.00 uur en eindigt ca. 16.00 uur. Alle senioren van de Bron, van de Rank en van GKV-Staphorst zijn van harte welkom.

Groepsreis
Roelof Huisman hoopt ons dan te vertellen over de boeiende groepsreis naar Israel die dit voorjaar heeft plaatsgevonden.
Ongeveer 25 personen uit gemeente Staphorst hebben deze reis gemaakt en Roelof was hun reisleider vanuit Nederland. In Israël was er een Nederlands sprekende gids.Er zijn diverse plaatsen in Israël bezocht waaronder Nes Ammim.

Nes Ammim
Roelof is vooral bekend van zijn werk (inmiddels meer dan 10 jaar) voor en in Nes Ammim.
Hij heeft hierdoor veel kennis van het land Israël, het Jodendom en de relatie tussen joden en arabieren. Nes Ammim (teken voor de volkeren) is een christelijke gemeenschap in het westen van Israël. Het dorp is in 1963 gesticht door Nederlandse, Duitse en Zwitserse christenen. Het dorp wordt bewoond door een internationale, christelijke gemeenschap van vrijwilligers, ondersteund door Europese kerken

Het doel van Nes Ammim is:
De relatie tussen Christenen en het Joodse volk te verbeteren op basis van gelijkwaardigheid en respect voor de levensovertuiging van de ander.
Het leveren van een praktische bijdrage aan de opbouw en ontwikkeling van de staat Israël.
Het is één van de weinige plekken in Israël waar joden en arabieren elkaar echt ontmoeten.

Gegevens

Tijd
Datum