Rusland Kinderhulp

 Werkgroep Rusland Kinderhulp Meppel/Staphorst/Nijeveen

 

Voor wie niet weet wie we zijn:

 

Stichting Rusland Kinderhulp

De Stichting Rusland Kinderhulp is opgericht in 1993, een aantal jaren na de verschrikkelijke kernramp in Tsjernobyl. De hoofddoelstelling van de Stichting Rusland Kinderhulp (SRK) is hulp bieden aan kinderen in Belarus die nog steeds te lijden hebben aan de gevolgen van deze ramp. Kinderen die opgroeien in armoede en die een uitzichtloos bestaan hebben.

Vandaag de dag zien we in Belarus de tegenstellingen groeien. Armoede en ziekte gaan hand in hand. Kinderen in de dorpen hebben geen zicht op een goede toekomst. Vaders en moeders zijn vaak werkzaam tegen een hongerloontje op de staatsboerderij van het dorp. De toekomst is somber.

 

De werkgroep Rusland Kinderhulp Meppel/Staphorst/Nijeveen

De werkgroep die werkzaam is in Staphorst, Meppel en Nijeveen bieden deze kansarme kinderen onder andere door kinderuitwisselingsprojecten een kijk in een andere wereld. Ook ondersteunen wij drie scholen in Sirod, Zamostje en B-Aftuki met school-, sport- en spelmateriaal. De werkgroep inspireert en bemoedigd hen tot een positief leven. Met als resultaat dat kinderen gaan studeren, sporten en een positieve bijdrage gaan leveren in de ontwikkeling van de plattelandsdorpen waar ze wonen.

 

Met jongeren naar Wit-Rusland

Van 30 april tot en met 7 mei 2016 gaan ongeveer 35 personen uit Nijeveen, Meppel en Staphorst voor een verblijf van 8 dagen met de bus naar Wit Rusland.

Dit keer heeft de reis een bijzonder karakter. Een groep jongeren van het jeugdwerk uit Meppel, Staphorst en Nijeveen zullen de reis met ons meemaken. Het is de bedoeling dat ze in ‘onze’ scholen flink de handen uit de mouwen gaan steken. Daarnaast zal er voldoende ruimte zijn om kennis te maken met de Wit Russische cultuur en de gebruiken en de gewoonten van de plaatselijke bevolking te leren kennen. In het programma is een bezoek opgenomen naar de Provincie hoofdstad Gomel en de reis zal worden afgesloten met een gezamenlijke afscheidsavond. Zoals u ziet zijn er voldoende activiteiten om er een onvergetelijk verblijf van te maken.

 

Onze activiteiten in de komende periode

Om ‘onze’ scholen te ondersteunen hebben wij geld nodig voor het aanschaffen van school, spel- en sportmateriaal. Maar ook om in 2018 weer dertig kinderen voor een periode van acht weken uit te nodigen voor een verblijf in Wit-Rusland en voor het organiseren van humanitaire goederen. Om hiervoor geld te genereren hebben wij de komende periode twee activiteiten: de gezinsfietstocht en de Friesche Elfstedentocht.

 

Gezinsfietstocht

 

Als voorloper op de Friesche Elfstedenfietstocht komt er een gezinsfietstocht. Deze zal plaatsvinden op 11 mei en de starttijd is tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Er kan op 3 punten gestart/gefinisht worden: In Nijeveen bij de Gereformeerde Kerk aan de Dorpsstraat, in Meppel bij molen De Weert en in Staphorst bij de Gereformeerde Kerk aan de Churchilllaan. De tocht zal in het teken staan van kennismaken met en informeren over de Stichting Kinderhulp Rusland. Hiervoor zullen op de verschillende start/finishpunten activiteiten worden ontwikkeld. Tevens is er bij deze punten de mogelijkheid om, tegen een kleine vergoeding, een versnapering te nuttigen o.a. koffie, thee en fris.

De tocht zal ongeveer 30 km lang zijn. De mogelijkheid is er om een verkorte route te rijden.

De routebeschrijving zult u bij de start ontvangen en is gratis! Wel is er de mogelijkheid om een eventuele gift te doen.

 

Vrienden van de werkgroep fietsen de Friesche Elfstedentocht

Op maandag 16 mei (tweede pinksterdag) gaan een aantal vrienden van de werkgroep waaronder Ds. Wim Molenaar de Friese Elfstedentocht fietsen. Deze tocht is 240 kilometer en de vrienden van de werkgroep laten zich sponsoren voor de Wit Russische kinderen.

Wij willen u vragen of u dit sponsorinitiatief en daarmee de kinderen in een aantal dorpen in Wit Rusland wilt steunen. U kunt dit doen door een sponsorbijdrage over te maken op onze rekening NL69RABO0376290331 onder vermelding van sponsortocht: Vrienden van de werkgroep.

Ook liggen er bij de uitgangen tijdens de kerkdiensten op 8 mei en 15 mei sponsorlijsten waarmee u ons project kunt ondersteunen.

 

Interesse

Is uw interesse gewekt of heeft u vragen over de activiteiten van de werkgroep dan kunt u een mail sturen naar het secretariaat van de werkgroep: gea.dekker@home.nl of like onze facebookpagina: Stichting Rusland Kinderhulp Werkgroep Meppel/Staphorst/Nijeveen.

 

Namens de Wit Russische kinderen alvast onze hartelijke dank voor uw deelname en ondersteuning.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Rusland Kinderhulp

Meppel Staphorst Nijeveen

 

Terug