Update 28 Kernteam: Nieuwe besluiten n.a.v. versoepelingen

Kort verslag 28 Kernteam GKSR
8 juni 2021

Heeft u vragen of tips? Deel ze met één van de groepsleden. U vindt de contactgegevens in de Schakel of stuur een mail naar info@gksr.nl
Marja Krale, Marisca Kisteman, Jenneke Kroes, Henk Bisschop, ds. Van der Meulen, Koob Logtenberg, Janny Wobben en Jakob Ponstein

Nieuwe besluiten n.a.v. de versoepelingen:
Vanaf zondag 20 juni gaan we het aantal personen tijdens de kerkdienst opschalen van 30 naar 45 personen exclusief medewerkers. Dit is exclusief kinderen t/m 12 jaar. De 1,5 meter afstand houden we in acht. Evenals de huidige hygiëne maatregelen zoals handen ontsmetten en mondkapje bij het binnenkomen.

We mogen weer fysiek vergaderen in de kerkzalen, uiteraard ook met inachtneming van de hygiëne maatregelen en de afstand van 1,5 meter en het huidige maximum aantal personen per zaal.

Vanaf zondag 20 juni bieden we weer de mogelijkheid om koffie te drinken na de dienst in de zalen.

Zingen: het kernteam heeft unaniem besloten om weer te starten met zingen tijdens de eredienst vanaf zondag 20 juni. We beseffen dat we met dit besluit mensen blij maken maar ook zullen er misschien mensen teleurgesteld zijn. Het is een weloverwogen keuze geweest, ondanks dat er nog best veel coronagevallen zijn in Staphorst, vinden we het toch verantwoord omdat we ons ventilatiesysteem goed voor elkaar hebben. Bovendien zijn er steeds meer mensen gevaccineerd en dat neemt de komende weken toe. Mocht blijken dat de besmettingen in Staphorst blijven aanhouden dan zullen we ons besluit herzien. Neem je eigen verantwoordelijkheid, houd je goed aan de regels en zing niet te hard. We hebben de laatste tijd gezien dat mensen de regels goed in acht nemen en hun verantwoordelijkheid nemen!

De reden dat we a.s. zondag 13 juni nog niet starten met zingen is dat mensen zich al hebben opgegeven voor de kerkdienst en nog niet op de hoogte waren van de nieuwe regels. Deze zondag zullen de tempelzangers nog voor de zang zorgen.

Rouveen: De kerk in Rouveen blijft nog gesloten voor zondagse diensten. Er kan wel vergaderd worden met dezelfde regels als in Staphorst. Voor de zalen geldt een maximaal aantal van 12 personen. Uiteraard moet dit alles gebeuren in goed overleg met de koster Jennie Kuiper.

Terug