Wat gelooft Staphorst?

De kerken in Staphorst werken samen in een uniek project. In mei organiseren ze D.V. een reis langs acht kerken. Acht predikanten vertellen hoe zij het evangelie van de éne Bijbel zien. Nu een keer niet ‘voor eigen parochie’, maar voor eigen gemeenteleden én voor andere christenen én voor alle inwoners.Dit jaar 2017 is het 500 jaar geleden dat de Reformatie begon met Maarten Luther. Alle kerken in Staphorst hebben daar hun wortels liggen – daarom staan ze daar gezamenlijk bij stil in dit unieke project. Wat doet elke kerk vandaag met het erfgoed van De Reformatie? Ontdek zelf de overeenkomsten en proef iets van de verschillen.

Vier avonden
Per avond reizen ze langs twee kerken. De start is telkens in de eerste kerk om kwart voor acht. Na dit programma gaat de reis naar de tweede kerk – soms kan het lopend, anders met de auto of de fiets. In de tweede kerk staat de koffie klaar. Het programma in de tweede kerk loopt van negen uur tot kwart voor tien. Na deze ontmoeting kan iedereen huiswaarts om een week later weer verder te reizen.

9 mei     Kerk 1: Hervormde Kerk in Rouveen met ds. Born en ds. Van Vreeswijk
Kerk 2: De Levensbron in Rouveen met ds. De Graaf

16 mei  Kerk 1: De Bron in Staphorst met ds. Van der Meulen
Kerk 2: Grote Kerk in Staphorst, in de Leerkamer met ds. Zweistra

23 mei  Kerk 1: Hersteld Hervormde Kerk in Rouveen met ds. Diepenbroek
Kerk 2: De Rank in Staphorst met ds. Zomer

30 mei  Kerk 1: Protestantse Kerk in IJhorst met ds. De Ruiter
Kerk 2: Vrijgemaakte Kerk, in De Bron met ds. Van den Berg

Boekje
Het is de bedoeling om alle lezingen te bundelen in een boekje. Deze diverse bundel is een verslag van de route langs bijna alle kerken in Staphorst en een reisverslag van 500 jaar Reformatie. Dit boekje ‘Wat gelooft Staphorst?’ willen we presenteren in oktober en kost € 14,95. Tijdens de avonden kunt u met korting intekenen op dit boek voor € 13,95.Wil je weten ‘wat gelooft Staphorst?’ Schrijf de vier dinsdagavonden in je agenda.

Aanmelden is niet nodig. Alle avonden zijn gratis toegankelijk.

Bekijk ook de website: watgelooftstaphorst.nl

De werkgroep,
Koob Logtenberg | Greetje Janssen | Ben Harink | Kim van Dijk | ds. Pieter van den Berg

Terug